Aktivni državljani tudi pri nemščini

Učenci 9. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, so v okviru dejavnosti ob Evropskem dnevu jezikov razmišljali tudi o svoji domovini, jeziku in o tem, ali so kot državljani aktivni. 

Najprej smo si ogledali njihove izdelke iz 6. razreda, ko so v okviru projekta Evropska vas Slovenijo predstavili v nemščini. Bili so zelo ponosni na svoje izdelke, našli tudi nekaj napak, ki jih takrat niso opazili, vsi pa so bili enotni, da je bilo potrebno kar nekaj informacij takrat tudi poiskati, večina jih je uporabila splet. 

Zato smo si zastavili cilj, da najdemo spletne strani, ki nam ponujajo verodostojne informacije o Sloveniji, njenem predsedniku in predsedniku vlade, o turističnih destinacijah in podobno. Do nekaterih spletnih strani so bili kar kritični v smislu, da ni verjeti vsega, kar tam piše. Pokazali so mi strani, ki jih večinoma uporabljajo za pripravo šolskih nalog in podobno.  


Govorili smo tudi o podobi Slovenije v svetu ali pa vsaj v Evropi, kdo nas pozna in zakaj, po čem smo najbolj prepoznavni in kaj bi lahko naredili, da bi bila prepoznavnost še večja. 

Zapisala 
učiteljica Mojca Kacjan

Ni komentarjev:

Objavite komentar