Nemčija in nemški jezik

Četrtošolci so pri neobveznem izbirnem predmetu nemščina spoznavali tudi Nemčijo in nemški jezik.

Ker so seveda tudi sami začetniki pri učenju tega jezika je bilo zanimanje in delovna vnema toliko večja, ob igrah, pesmih in slikah pa smo lahko ponovili tudi tisto, kar smo se v letošnjem šolskem letu že naučili.  


Najprej so s pomočjo slikovnih iztočnih skušali ugotoviti v katero državo potujejo. Seveda smo izbrali takšne tipične namige za Nemčijo od preste do kislega zelja.  
 

Od piva do nogometa.
A učenci Nemčijo že zelo dobro poznajo, tako da so kaj hitro ugotovili kam jih bo peljala pot. 

Nekaj osnovnih dejstev te države smo spoznali že na začetku šolskega leta, zato so spodaj predstavljen delovni list učenci rešili samostojno kot ponovitev splošnega poznavanja države: kje leži, kateri denar uporabljajo, kakšna je njena zastava in katero je njeno glavno mesto. Delovni list, ki so ga reševali, bodo vstavili v Evropski jezikovni listovnik, ki ga dopolnjujejo do 9. razreda. 

Nemški jezik je tisti, ki teh 22 mladih nadobudnežev zanima. Zato smo najprej zaplavali v svet otroških pesmic v nemščini.   S pomočjo pesmi o abecedi smo tudi sami ponovili abecedo, ki smo jo spoznali že pri pouku. 

Dodali smo še nekaj spletnih iger.


Vabimo vas, da jih zaigrate tudi vi.


Naše igranje v nemškem jeziku pa še kar traja in traja. Zato vam zaenkrat izdelkov tukaj še ne ponujamo. Obljubimo pa, da bodo nastali kmalu. 


Zapisala: Mojca KacjanNi komentarjev:

Objavite komentar