Prvošolci poleteli v London

Potovanje v London

In učenje angleščine je postalo potovanje. Učenci 1. a in 1. c razreda so postali turisti. Odpotovali so v Združeno Kraljestvo. Natančneje, odleteli so z letalom.  Z letalsko vozovnico  in razširjenih rok so s pomočjo čarovnije odleteli v London. V posebnem kotičku mesta na šoli, v angleškem kotičku, nas je pričakala turistična vodnica Mojca in nam povedala, kaj se izplača ogledati. Prava angleška telefonska govorilnica nas je vabila, da pokličemo angleško kraljico Elizabeto. A kako? Ne poznamo njene telefonske številke! Saj res, bi se nam sploh oglasila? Pa smo jo raje pogledali na kovancu za dva funta

in si kupili razglednice. 


Za mizo  je pridno sedel in raziskoval knjigo o sebi medvedek Paddington. Tudi on je pripotoval od daleč, iz Peruja. Ga poznate? Nekdo pa nas je opazoval z vrha. Sova, tista iz Harry Potterja, nas je spomnila na modrost, da je učenje čarovnija.In kaj se prileže, ko postaneš utrujen od pohajkovanja po Londonu? Fish and chips! 


Pa smo odleteli nazaj. V Slovenijo.

Res je pomembno, da se znamo sporazumevati v angleščini. Jeziki resnično štejejo. Mislite, da bi nas angleška kraljica kaj razumela? Verjetno ne. Zato se bomo pridno učili angleščine in uživali v potovanjih. Ste z nami?Zapisala: 

učiteljica Dragica VidmarNi komentarjev:

Objavite komentar