C U L8R

V zadnjem letu smo kar veliko časa preživeli doma. Pogrešali smo pogovor na 👀👀 oči, pristen stik z ljudmi, druženje in še marsikaj. Težko je nekomu na daljavo povedati, kaj čutiš in kaj se dogaja v tvojem življenju. Prav zaradi tega smo vsi "opremili" svoja sporočila s slikami, kraticami in še kaj. Učenci so pravi mojstri v tem in marsikatera učiteljica se je lahko od njih le učila. Tako je bilo učenje vzajemno. Kaj vse so ustvarili, vas zanima. Mislite, da lahko razvozlate vsa njihova sporočila? Pomagajte si s slovarčki, drugače ne bo šlo 😀. Na razstavi v jedilnici smo jim učiteljice pripravile nekaj enostavnih sporočil, ki so jih razumeli pravzaprav vsi. Tudi vi?


V razredu smo jim ponudili še več primerov, a začeli smo z enostavnimi: prepoznaj Disney-evo risanko, katere ime je prikazano s čustvenčki. 


Tukaj tudi vi niste imeli težav, kajne? S težjimi primeri smo učence zares spodbudili k razmišljanju. A ob tem so se počutili dobro, saj je to v prvi vrsti njihov svet. 
Nekaj "zaguljenih" primerov smo razvozlali celo na spletu. Bi jih znali tudi vi? Najdete jih TUKAJ (klikni). 
Veliko teh primerov poleg kratic, ki jih je mnogo prav v angleščini, vsebuje tudi čustvenčke in druge sličice, ki nam pomagajo razumeti vsebino. Učence smo seznanile celo s spletnim slovarjem teh čustvenčkov, za katerega pa so si bili enotni, da je zelo zanimiv in priročen. Oglejte si ga tudi vi, TUKAJ (klikni). 

Po vsem raziskovanju so seveda sedaj bili na vrsti prav učenci. Njihova naloga je bila, da sestavijo kratko (ali dolgo) SMS sporočilo, v katerem uporabijo čim več kratic in čustvenčkov, vsebina pa je morala biti seveda smiselna. Pri tem so si pomagali z naslednjimi "slovarčki":
Predlagamo, da si pri razvozlavanju sporočil učencev tudi vi pomagate z zgornjimi slovarčki. Seveda pa ne škodi tudi nekaj domišljije 😁.


Učenci 7. c razreda pa so šli še korak dlje. Sprejeli so izziv učiteljice in ji poštni predal na telefonu napolnili s sporočili, s katerimi se je ZELO namučila, da jih je razvozlala (pa brez skrbi, brez pomoči slovarčka tudi njej ni šlo 😭😨). 


Pripravila: 
Mojca Kacjan z učiteljicami angleščine
2 komentarja:

  1. Všeč mi je bilo, ko smo zapisovali angleške besede z znaki in okrajšavami. Zanimivo mi je bilo, ko smo napisali svoj telefonski pogovor in uporabljali te besede oz. okrajšave.
    Lina Golihleb

    OdgovoriIzbriši
  2. Všeč mi je bilo, da je ta ura potekala malo drugače kot po navadi. Sestavil sem nekaj zelo smešnih pogovorov. Zanimiva mi je bila uporaba okrajšav in čustvenčkov.

    Luka Radovanović

    OdgovoriIzbriši