Obisk ameriške diplomatke

SELITVE ZANJO NISO BILE TEŽAVA

V ponedeljek, 4. 2. 2019, je osmošolce obiskala prav posebna gostja. Julia Stanley, diplomatka, ki je na ameriški ambasadi vodja tehničnih služb (General Service Office), zdaj že leto in pol živi v Ljubljani. Učenci smo se skupaj z učiteljicami zbrali v učilnici glasbene umetnosti, kjer je potekalo srečanje s to nadvse zanimivo gostjo.
V uvodu nam je predstavila svoje otroštvo. Ker je bil njen oče ameriški vojak, so se morali pogosto seliti. Živela je v Misisipiju, Veliki Britaniji, na Filipinih, na Tajskem, Slovaškem in še v mnogih drugih državah. Pot jo je pripeljala tudi v Slovenijo. Pozitivno je bila presenečena nad tem, kako veliko se gibamo, jemo zdravo in kako imamo urejeno in čisto okolico, saj je to v Ameriki redko.
Njena predstavitev svojega življenja je bila zelo zanimiva, saj smo se lahko naučili marsikaj novega o državah in življenju po vsem svetu. Všeč mi je bilo, da se je zelo potrudila in nekaj malega povedala tudi v slovenščini.
Na koncu smo si lahko vzeli za spomin majhno broško s slovensko in ameriško zastavo. Nato pa smo se morali posloviti in oditi nazaj k pouku.

Eva Štemberger, 8. b


V ponedeljek je učence osmih razredov obiskala ameriška diplomatka Julia Stanley. Pripovedovala nam je o njenem življenju, ki je bilo zelo razburljivo. Njen oče je delal v vojski, zato so se nenehno selili. Tako je obiskala veliko držav ter spoznala različne kulture, kar je bilo zanimivo, a je ob tem vedno pogrešala prijatelje.
Lepo je bilo, da je tudi nas vključila v pogovor ter da smo ji tudi mi povedali oziroma prevedli kakšno slovensko besedo. Bila je zelo prijazna in sproščena. Vsi smo jo pozorno poslušali ter si zapomnili veliko novih stvari.
Julia Stanley sedaj živi in dela v Sloveniji in pravi, da je zelo lepa in čista država.Maruša Krk, 8. a 


Ni komentarjev:

Objavite komentar