Polzelska Evrovizija

Pri izbirnem predmetu nemščina v 8. in 9. razredu je bilo v teh dneh prav glasbeno veselo. Izvedli smo namreč Polzelsko Evrovizijo, učenci pa so naenkrat postali člani žirije in podelili glasove svojim izbrancem. 

Najprej smo si ogledali naše glasovne lističe, saj smo pesmi tokrat ocenjevali iz nekoliko drugačnega vidika. 

Ocenjevali smo sam nastop, pesem, prijetnost jezika, ali bi se želel/a jezika učiti in ali jezik morda do neke mere že razumemo. V vsaki kategoriji smo lahko podelili točko, če se s trditvijo strinjamo, tako da je lahko posamezna država od nas prejela največ 5 točk. 
Vsi izbrani glasbeniki so peli v svojem maternem jeziku. Prvih pet izvajalcev je s svojim nastopom tudi osvojilo 1. mesto na takratni Evroviziji, zadnjim trem to žal ni uspelo. V dokaz, da se da zmagati tudi s pesmijo zapeto v drugem jeziku kot angleščini, smo prisluhnili  naslednjim izvajalcem. 

Måneskin - Zitti E Buoni - Italy - Eurovision 2021Salvador Sobral - Amar Pelos Dois - Portugal - Eurovision 2017Marija Šerifović - Molitva - Serbia - Eurovision 2007Dana International - Diva - Israel - Eurovision 1998Secret Garden - Nocturne - Norway - Eurovision 1995 Blas Cantó - Voy A Quedarme - Spain - Eurovision 2021Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt - Germany - Eurovision 2007Severina - Moja Štikla - Croatia - Eurovision 2006Nekateri učenci so v času Polzelske Eurovizije bili doma, zato so svoj glas "oddali po pošti", enako glasovnico pa lahko oddate tudi vi. Najdete jo TUKAJ (klikni).  

In kdo je bil naš zmagovalec? V obeh skupinah, tako v 8. kot tudi v 9. razredu je zmagal predstavnik Nemčije. Kar niti ni tako presenetljivo glede na to, da smo točke podeljevali predvsem za jezik. Kdo pa bi bil vaš zmagovalec? 

Pripravila: 
učiteljica Mojca Kacjan 

1 komentar:

  1. Všeč mi je bilo, ko smo poslušali znane evrovizijske popevke. Najbolj všeč mi je bil portugalski jezik.
    Nuša Kovač

    OdgovoriIzbriši