Podružnica Andraž

Tudi Andraž je večjezičen

V duhu večjezičnosti, medgeneracijskega sodelovanja in praznovanja Evropskega dneva jezikov, smo 18. 9. 2018 na podružnici v Andražu združili moči učiteljici Angelika Urbanc in Mojca Kacjan in bivši učenec naše šole, Jan Mogu.

Za učence podaljšanega bivanja in učence, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina, smo pripravili večjezično delavnico na pravljično temo Zelo lačna gosenica.

Dogajati se je začelo že dan prej, ko je učiteljica Angelika Urbanc v podaljšanem bivanju z učenci ponovila pesem o gosenici, prebrali so zgodbo v slovenščini, se ob zgodbi pogovorili, zgodbo dramatizirali in se razgibali s FIT gibalnimi igrami na to temo.

V torek, 18. 9. 2018, smo nato učence najprej razdelili v tri skupine: angleško, nemško in špansko skupino, nato pa ob branju zgodbe v določenem jeziku sestavili časovni trak, se v angleški skupini naučili dneve v tednu, v španski skupini barve ter v nemški skupini sadeže. Učenci so kar srkali novo usvojeno znanje ter z veseljem prehajali iz ene skupine v drugo, saj so vedeli, da jih tam čaka drug jezik, drug občutek in vzdušje.
Lepo druženje smo zaključili v telovadnici, kjer nas je učiteljica Angelika Urbanc popeljala na pravljično jogo skozi zgodbo, ki smo ji namenili čas ta popoldan, še enkrat pa zahvala Janu Moguju, ki je kljub natrpanemu urniku našel čas za naše večjezično popotovanje.   Ampak pri tem se naši učenci na podružnični šoli še niso ustavili. Ustvarjali so še naprej in nastala je ta razstava.

Ni komentarjev:

Objavite komentar