Čustvenčki med prvošolci 1. del


Zato, ker se radi učimo in spoznavamo jezike, smo se v 1. a in v 1. c razredu pri neobveznem izbirnem predmetu angleščina, pridružili 20. rojstnemu dnevu jezikov. Spoznali smo, da ni samo slovenski jezik eden izmed jezikov, ki se ga učimo, temveč tudi angleščina, nemščina, hrvaščina, italijanščina,…

In zakaj je dobro znati več jezikov? Če gremo na morje v Hrvaško, je potrebno znati hrvaščino, morda se nam pridruži sovrstnik iz Bosne, je prav, da se znamo sporazumeti z njim v bosanščini in če nas pot popelje v Združeno Kraljestvo, morda srečamo kraljico Elizabeto in se z njo pozdravimo v angleščini. Torej, več jezikov kot znaš, več veljaš! Pa še izgubil se ne boš.

V prvem razredu smo obeležili rojstni dan jezikov s čustvenčki. Kako se počutimo, ko smo veseli, jezni, prestrašeni, zaspani? Naučili smo se, kako se vprašamo in odgovorimo po počutju:

How do you feel? I am happy. 

In seveda smo se zraven naučili pesmico, ki jo znamo tudi v slovenščini. Zapoj ju tudi ti z nami. Takole pa smo ustvarjali in peli. In kako izgledamo? We are HAPPY!


Vse najboljše, jeziki!Pripravila:

učiteljica Dragica Vidmar

1 komentar: