Med orli in opicami

Ponovno smo obiskali Avstrijo

V soboto, 18. 5. 2019, smo učenci nemščine odšli na izlet. Odšli smo v avstrijsko mesto Beljak. Ogledali smo si Adler areno ter japonske opice. 

V Adler areni smo si ogledovali orle in manjše ptice, za konec pa smo si ogledali še predstavo s pticami. Predstava je bila zelo zanimiva saj so nam orli letali nad glavami. 

Po predstavi smo nekaj prigriznili, nato pa smo odšli na voden ogled po Hribu opic - Affenberg, kjer so si ogledali japonske makaki opice. Opice živijo v urejenem gozdu. Ko smo hodili po gozdu, so nam opice križale pot pod nogami. Vodička nam je tudi pokazala labirinte za jabolka. Jabolka iz teh labirintov zna dobiti le nekaj opic.

Dan je bil zelo zanimiv. Najbolj so mi bile všeč opice saj so bile zelo pametne in srčkane. 

Lina Golihleb, 6. b
Svoje vtise o prečudovitem dnevu so strnili tudi drugi učenci in učenke. 

Danes smo prispeli najprej na grad. Na tem gradu smo si ogledali različne ptice ujede, na primer orla. Potem smo si ogledali predstavo. Ptice so prosto letale, nato pa izvajale kakšen trik. Nato smo se malo sprehodili. Kasneje smo imeli malico. Odšli smo do hriba opic in si jih ogledali. Sprehajali smo se v eni skupini z vodičko. Vmes smo se malo ustavili, saj je vodička razlagala različne zanimivosti o teh japonskih opicah med tem pa jih je hranila. Potem smo si ogledali še zunanjost "bolnice" za opice in bazenček, v katerem se opice kopajo, ko je toplo. Ta izlet mi je bil zelo všeč. 
Urša, 4. razred 

V Avstriji mi je bilo zelo všeč. Najboljše so mi bile opice, ki so zmeraj hotele jabolka. Med tem, ko so razlagali sem malo razumela po nemško, drugače pa večinoma po angleško. Če kaj nisem razumela sem vprašala sošolko Luno. Po nemško sem tudi pozdravila gospo in slovar, ki nam ga je izdelala učiteljica, mi je bil v veliko pomoč, ker sem si z njim lahko naročila igračo, obesek in sladoled. Velikokrat bi še šla tja in komaj čakam na naslednje leto.
Ajda, 4. razred
V spominu mi bo ostalo, kako so orlu nastavili vabi in nato je preletel dva ovinka in plen ujel. Pri opicah pa mi je najbolj všeč bilo, ko so opice jedle jabolka. Ta ekskurzija mi je bila zelo všeč. 
Vid, 6. razred

V spominu mi bodo ostale zanimive japonske opice, saj so to ene izmed redkih živali, ki se ne bojijo ljudi. 
Eneja, 5. razred 
Videl sem opice. V areni je bilo čudovito. Triki so bili super. Na gradu smo si kupili še hrano. Pri opicah sem se imel lepo. Kupil sem si plišasto igračko. Opice so imele bazen in različne mašine za jabolka. 
Maj, 5. razred

Imela sem se zelo lepo. Opice so bile zelo smešne. Na avtobusu sva se z Ulo samo smejale pa čeprav sva hoteli zaspati. 
Ana Marie Kuder, 5. razred

Zapomnil si bom, kako smo si ogledali predstavo z orli in drugimi ptiči. Opice so mi bile zelo smešne, Ker so nas zasledovale povsod kamor smo šli. 
Lars, 5. razred 

V spominu mi bodo ostale makaki opice. Najbolj všeč mi je bilo, ko so opice plezale po plezalih. 
Tisa, 4. razred 

V spominu mi je ostalo, da sem prodajalko vprašala koliko stane in si naročila pomfri po nemško. 
Hana, 5. razred

V spominu mi bodo ostali orli, njihovi triki, hitrost in velikost. Želim si iti še enkrat. 
Ilija, 6. razred


Druženje z mlajšimi, opice in njihove naprave za jabolka. Vse je bilo super. 
Eva, 8. razred

Všeč so mi bile opice, najbolj pa dojenčki opic. 
Živa, 4. razred
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo si ogledali makakije, saj so bili smešni, luštkani in zabavni. 
Klara, 5. razred

V spominu mi je ostalo kako so opice pametne, ko igrajo igrice za jabolka. In kako so smešne, ko se čohajo. 
Neja, 4. razred

V spominu mi je ostal ogromen orel, ki je poletel nad mojo glavo in makaki mladič, ki sem ga videla na strehi. Z orlom sem se tudi slikala. Ta dan mi je bil zelo všeč. Bilo je noro, lepo, zabavno in poučno. 
Patricija, 5. razred
V spominu mi je najbolj ostalo to, ko smo si ogledali predstavo z orli in ko smo videli malo makaki opico in upam, da še bo kdaj takšen izlet. 
Pia, 5. razred

Meni osebno je bil izlet zelo všeč. Najbolj mi je ostalo v spominu ogled opičje gore. Opice so bile zelo zabavne.
Sofia, 4. razred

V spominu mi bo ostalo kako so bile opice pametne in dobile jabolko. Zapomnila si bom tudi kako mi je črv padel na nogo, to ne bom nikoli pozabila. 
Majra, 4. razred


Najbolj mi bo ostalo v spominu, ko je na predstavi z orli Majri padla hrana za orle na nogo. V spominu mi bo ostalo tudi, ko so opice na igralu za njih vlekle vrvice in različne stvari, da so dobile jabolko. 
Inaja, 4. razredNi komentarjev:

Objavite komentar