Večjezični božični medenjaki

Praznični čas je na šoli vedno pester. Tudi na podružnici v Andražu diši po božiču. Natančneje po medenjakih ... in to večjezičnih. Moči so namreč ponovno združili učenci 4. in 5. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina ter ostali učenci šole, ki v tem času obiskujejo podaljšano bivanje.

Najprej smo si v slovenščini ogledali lutkovno predstavo Medenjak, ki so jo učenci pripravili pod mentorstvom učiteljice Angelike Urbanc.
 

Nato je sledila pravljica Medenjak v nemščini. Ker vsi poslušalci ne obiskujejo izbirnega predmeta, sem morala pravljico toliko bolj doživeto brati, pri razumevanju pa je s slikovnim gradivom pomagala tudi Neli.
Sledilo je seveda veselo ustvarjanje. Najprej izdelava knjige, nato večjezičen slovarček in še oblikovanje svojega zaključka pravljice, tako slikovno kot tudi z zapisom. Seveda ob tem ni manjkala niti risanka pravljice Medenjak v angleščini.


Na zadnjih straneh knjige sva z učiteljico Angeliko učencem pripravili tudi slasten recept za medenjake z željo, da med prazniki recept s pomočjo mamic, očkov, babic ali dedkov tudi preizkusijo. Ali so jim uspeli ali ne, pa morate vprašati kar njih.

Mojca Kacjan

Ni komentarjev:

Objavite komentar