Igriva angleščina

11. 5. 2019 smo oddelali še zadnjo delovno soboto v tem šolskem letu. Ker so bile vremenske napovedi mešane, smo se odločili, da ne izvedemo načrtovanega športnega dne, ampak pouk. 

Na koncu je le sijalo sonce in dan je bil prelep, da bi pri angleščini ostali za zaprtimi vrati. Zato smo se odločili, da izvedemo pouk na prostem in ob igrivih trenutkih uporabimo jezik, ki se ga učimo. Vas zanima, kaj smo se igrali? 

STORY CUBES

Igra Story Cubes je namenjena rabi besedišča katerega koli jezika, prav tako pa neizmerno vzpodbuja domišljijo. Vsaka kocka ima šest različnih slik, skupaj je kock kar devet, kar pomeni, da je kombinacija slik neskončno visoka. Metali smo kocke in sestavljali zgodbe, kot se jih ne bi branil sam Hollywood. Kakšna bi bila vredna tudi Oskarja. Kar pa je najboljše ... ob vsem tem smo uporabljali angleščino kot še nikoli do sedaj. 
BOGGLE

Igra Boggle je prav tako namenjena rabi besedišča katerega koli jezika. V škatlici stresemo kocke, dokler se ne razporedijo, nato pa iz prilegajočih se črk sestavimo besede ... tokrat seveda v angleščini. Učenci so si bili enotni, da je sestavljanje v slovenščini nedvomno lažje. Kljub temu pa jih je uspelo sestaviti kar nekaj besed. In zmagovalec je ... beseda CINEMA. IME, PRIIMEK, ŽIVAL, RASTLINA, ...

Zagotovo se te igre še spomnite iz svojega otroštva. Mi smo jo tokrat nekoliko priredili ter jo tako namenili bolj uporabno v tujem jeziku. Vpisovali smo imena, živali predmete in države oziroma mesta v angleščini. NEPRAVILNI GLAGOLI MALO DRUGAČE

Kdo pravi, da ne moremo dolgočasnih nepravilnih glagolov ponoviti tudi na igriv način? Seveda jih lahko, s tole igro namreč. Zmagovalec je tisti, ki prvi pride do cilja in ob tem pove vse ustrezne oblike nepravilnih glagolov na poljih, ki jih zasede. Delovna sobota nam je minila bliskovito hitro, ob tem pa seveda nihče od nas ni čutil pritiska sobotnega pouka. Imeli smo se zelo lepo, kar pa je najbolje ... v praksi je prav vsak izmed nas uporabil osvojeno znanje angleškega jezika. 

Zapisala Mojca Kacjan 

    

Ni komentarjev:

Objavite komentar