Velika Britanija in angleški jezik

Prvošolci so spoznavali Veliko Britanijo in angleški jezik.

Glede na to, da so šele dodobra sedli v šolske klopi smo jim seveda želeli približati jezik, ki ga sicer že poznajo iz vrtca, a na nekoliko drugačen način. 


Najprej so s pomočjo slikovnih iztočnih skušali ugotoviti v katero državo potujejo. Seveda smo izbrali takšne tipične namige za Veliko Britanijo od deževnega vremena do vožnje po levi strani. 


Od rdečih dvonadstropnih avtobusov do kraljice Elizabete. 

Ko so ugotovili, da potujejo v Veliko Britanijo so spoznali tudi nekaj osnovnih dejstev te države: kje leži, kateri denar uporabljajo, kakšna je njena zastava in katero je njeno glavno mesto. Delovni list, ki so ga ob tem reševali, bodo vstavili v Evropski jezikovni listovnik, ki so ga prvošolci letos spoznali prvič. Z različnim gradivom ga bodo dopolnjevali vse do 9. razreda. 

Ker pa odkrivamo svet preko jezikov, smo se nato posvetili tudi angleškemu jeziku. 


Pesmi, filmi, risanke ... vse to nam lahko pomaga pri učenju tujega jezika. Zato smo seveda začeli glasbeno obarvano. 


Dodali smo še nekaj spletnih iger.


Vabimo vas, da jih zaigrate tudi vi.


Odkrivanje sveta preko jezikov smo zaokrožili z jezikovnim združevanjem in se v več jezikih naučili, kako bi se predstavili. Navdušilo nas je predznanje učencev in njihova želja po novem znanju, nastali pa so naslednji izdelki. 
Posebna zahvala torej Hani, Filipu in Jušu, da so premagali strah in tremo ter se nam predstavili v kar štirih jezikih. 

Skupaj pa so tudi zapeli ... v angleščini seveda. Ker so aktivnosti potekale tudi v času Pikinega tedna, so prvošolci vključili v aktivnosti večjezičnosti tudi Piko Nogavičko. Pesmico so poslušali v različnih jezikih in ob tem pripravili tale plakat. Zapisala: Mojca Kacjan
Gradivo pripravila: Dragica Vidmar z učenci  

Ni komentarjev:

Objavite komentar