Evropska vas: Norveška

Učenci Osnovne šole Polzela že nekaj let sodelujejo v projektu Evropska vas. Naša letošnja država je Norveška, sama pa sem z veseljem pri pouku namenila nekaj časa za raziskovanje te prečudovite države. 

Učenci 7. c razreda so pred kratkim pri pouku angleščine spoznali različna vprašanja z vprašalnico HOW. Sedaj je bila njihova naloga, da na spletu poiščejo čim več informacij o Norveški in sestavijo kviz z vprašanji HOW LONG, HOW HIGH, HOW BIG, HOW OLD, HOW WIDE, HOW FAR in še kaj. Vprašanja smo zbrali v spletni aplikaciji Kahoot ter kviz tudi zaigrali. 


Učenci 8. č razreda so se spoznavanja Norveške lotili nekoliko drugače. Ponovno nam je glavni vir informacij predstavljal splet, kjer smo iskali zanimive informacije in z njimi opremili zemljevid Norveške. 


Učenci, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina v 5. razredu v teh dneh spoznavajo oblačila v nemščini. Zato so se tudi na temo Norveške odpravili po tej poti in po navodilih v nemščini narisali norveško narodno nošo. Nastali so naslednji izdelki. Tudi učenci 4. razreda, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina, so spoznavali Norveško na svoj način. Osnovne značilnosti te lepe evropske države so pobarvali ali narisali, izdelali tudi plakat, poiskali, kako se te značilnosti imenujejo v norveščini, se preizkusili v izgovorjavi norveških besed, zapisali pa so si v zvezek le nemške besede za omenjene značilnosti. Vas zanima, kaj je nastalo?


Zapisala:

Mojca Kacjan


Ni komentarjev:

Objavite komentar